BS De Beemd, Schijndel (taal/leeslokaal)

Taal/ leeslokaal

 

Lambèr Gevers, directeur basisscholen de Kring en de Beemd, over de inrichting van zijn basisschool:

 

specifieke vraag

Naar aanleiding van het taalstimuleringsproject dat draait op mijn beide scholen en het beschikbaar komen van een leeg lokaal hebben we besloten om het lokaal in te richten als taal/leeslokaal. Dit lokaal bevat allerlei taal/leesmaterialen voor kinderen en wordt gebruikt voor taal/leesinstructies, chillruimte en als overblijflokaal.

Een partner die met ons meedenkt

We zochten een inrichtingspartner die vooral met je meedenkt. Een organisatie die met je kan sparren over het onderwijsconcept en de inrichting die daarbij past. Maar ook praktische tips over bijvoorbeeld kleurgebruik was een van de eisen. Om zo te komen tot een kwalitatieve, kleurrijke en frisse inrichting.

Korte lijntjes en soepel projectverloop

Wat goed is aan Reinders is hun kracht om korte lijntjes te houden, goed te communiceren en om het inrichtingsproject soepel en effectief te laten verlopen.

Een prachtig resultaat

Het resultaat is een prachtige, transparante ruimte die uitnodigt tot taal/leesactiviteiten. Met zitbanken waarmee een andere zithouding wordt gestimuleerd; hoge tafels en “barkrukjes” waarop zowel grote als kleine kinderen op een andere zithoogte activiteiten kunnen verrichten; een mooi en doeltreffend opbergsysteem waarbij de materialen uitnodigend opgesteld staan.

 

beemdx2.jpg

HulpNodig