BS de Vrijhoeve, Sprang Capelle

Groepsruimte Onderbouw

Reinders leverde onlangs de inrichting voor basisschool de Vrijhoeve in Sprang Capelle op. Een project dat zowel de school als wijzelf als een fijne en succesvolle samenwerking hebben ervaren. Hieronder het interview dat wij hadden met directeur Rob Rijken.

Rob Rijken, directeur basisschool de Vrijhoeve, Sprang Capelle:

 

1. Wat was uw inrichtingsvraag?
We wilden meer ruimte en rust in het klaslokaal creëren, waardoor we het in de toekomst beter kunnen benutten. Ook wilden we dat het lokaal meer uitstraling zou krijgen, passend in de huidige tijd.

2. Wat was uw verwachting van Reinders vooraf?
Voor ons was het vooral belangrijk dat ideeën werden aangedragen evenals mogelijkheden en adviezen over de inrichting. Belangrijk was dat deze ideeën afgestemd werden op onze mogelijkheden en middelen.

3. Wat vindt u bijzonder aan de werkwijze van Reinders?
Reinders is zeker in staat gebleken praktisch te kijken naar de inrichting van het lokaal, vanuit de onderwijsbehoeften van de leerlingen en de leerkracht.

4. Wat vindt u van het resultaat/ oplossing en wat vindt u bijzonder aan het resultaat?
Het is een lokaal geworden dat nu meer rust uitstraalt, ondanks dat er behoorlijk wat meubels in het lokaal staan. De dichte kasten worden als zeer positief ervaren. Alles draagt bij aan een opgeruimde en geordende indruk.

5. Hoe valt het resultaat uit in de praktijk?
Zowel de leerlingen als de leerkrachten zijn zeer blij met het resultaat. De leerlingen hebben mooie werkplekken en er is veel duidelijkheid en structuur in de klas door de vernieuwde inrichting. Ook naar ouders toe is er nu veel meer sprake van een klaslokaal dat gezien mag worden.

6. Wat vindt u van de nazorg?
Goed dat er contact wordt opgenomen om te bekijken of de nieuwe inrichting bevalt. Verwachtingen worden op deze manier goed op elkaar afgestemd.

HulpNodig