Hub Noord-Brabant, Oss

Groepsruimten

Hanneke Tonies, directeur Hub Noord-Brabant in Oss over het inrichtingsproject:

1. Wat was uw inrichtingsvraag?

Hub Noord Brabant (locatie Oss) is een school voor speciaal onderwijs SO en VSO. Dit betekent basisschoolleeftijd en voortgezet onderwijs (4 tot 20 jaar). Het meubilair moest geschikt zijn voor de hele doelgroep. Naast het grote verschil in leeftijd wordt er veel groeps doorbrekend gewerkt, in niveaugroepen. Onze wens was: aantrekkelijk, kwalitatief en praktisch meubilair. Maatwerk dus! In alle lokalen is een extra ruimte om met groepjes leerlingen te werken. Deze extra werkruimte is vrij klein maar moest ook zo efficiënt mogelijk ingericht worden.

2. Wat was uw verwachting vooraf?

Samen met het team, een werkgroep en de directie is de visie op papier gezet. Margie heeft met regelmaat, met de werkgroep om tafel gezeten om uiteindelijk met een mooi plan te komen.

3. Wat kenmerkt de werkwijze van Reinders?

Tijdens het overleg met Reinders, en Margie in het bijzonder als adviseur, hebben we gemerkt dat er goed meegedacht werd, waarbij al onze wensen werden meegenomen.

4. Wat vindt u van het resultaat?

Het resultaat is fantastisch! Kleurrijk en toch rustig en overzichtelijk. De leerlingensetjes in het SO kunnen gebruikt worden voor twee maten. Voor het groepsdoorbrekend werken ideaal. Alle klassen hebben dezelfde basisinrichting maar zien er allemaal anders uit door de verschillende kleuren die gebruikt zijn. De extra werkruimtes achter in de klassen, met een hele kastenwand, een extra groepstafel en computerwerkblad, zijn zeer effectief ingericht.

5. Wat vindt u van de nazorg?

Natuurlijk kwamen er, na levering van het meubilair, enkele aandachtspunten naar voren. Deze zijn op papier gezet en besproken met Reinders en of Klassenhout. Alle actiepunten worden keurig netjes opgelost.  

Bekijk hieronder een aantal foto's

HulpNodig