Luc Stevensschool, Utrecht (onderbouw)

Groepsruimte 1-2

Jonne de Jong, adjunct directeur Luc Stevensschool, over de inrichting van haar basisschool:

De Luc Stevensschool in Utrecht heeft voor de groepen 1 en 2 een betrekkelijk klein groepslokaal. De uitdaging zat hem er dus in om de groep zo in te richten dat er zoveel mogelijk speelruimte over blijft.

De keuze voor Reinders is gemaakt omdat ze in het voortraject al bewezen dat ze goed meedenken. Daar hebben we echt veel aan gehad. Zo gaf Margie ons een duidelijk advies voor de tafels en stoelen in de ruimte, rekening houdend met bijvoorbeeld het gewicht van de stoeltjes, maar ook met ons budget.

Het resultaat is een slim ingerichte kleutergroep die zich duidelijk onderscheidt van de andere groepen en die toch past in de totale uitstraling van de school. Heel erg knap gedaan!

 

Margie Schevers, Meubilairspecialist bij Reinders, over het inrichten van de groepsruimte onderbouw op de Luc Stevensschool:

Voor kleuters is spelend leren de belangrijkste ontwikkeling die plaats moet vinden. Kinderen moeten zich in deze leeftijd veilig voelen om zelf op ontdekking uit te kunnen gaan. En meubilair is daarbij erg bepalend. De groep moet voldoende vrije speelruimte bieden, maar tegelijkertijd functioneel ingericht zijn. De kring vormt een belangrijk onderdeel in de onderbouw groepen. We hebben dan ook gekozen voor een ander type stoel in de onderbouw groep. De stoel is licht van gewicht daardoor makkelijk te verplaatsen met behoudt van een zeer goede kwaliteit. Het smalle model van de stoel zorgt ervoor dat er binnen de beperkte ruimte in het lokaal toch gemakkelijk een kring kan worden gevormd. Wanneer ruimte beperkt is wil je flexibel zijn om ruimte te maken voor specifieke activiteiten, daarom is er gekozen voor verrijdbare groepstafels.

HulpNodig