O3, Den Haag

O3, Den Haag

Ontwikkelen, ontdekken en ontmoeten

In O3 bundelen drie organisaties hun krachten: basisschool Jan van Nassau (SCOH), Dak kindercentra en welzijnsorganisatie Zebra. Samen met partners als wijk-organisaties, gezondheidsinstellingen en sportverenigingen maken zij van O3 een centraal, veilig en inspirerend ontmoetingspunt: de huiskamer van de Rivierenbuurt. De Brede Buurtschool is een centrum dat zichtbaar is in de wijk en waar buurtbewoners van jong tot oud samenkomen. Het is een plek waar iedereen zich geborgen en veilig voelt: een tweede thuis.

ACCEPTATIE VAN EN RESPECT VOOR ELKAAR

De Jan van Nassauschool is een gastvrije school. Alle kinderen zijn welkom. Aan de school de taak om ook voor ieder kind een optimale omgeving te creëren en kinderen te helpen hun plaats te vinden in een multiculturele en multireligieuze samenleving, met acceptatie van en respect voor elkaar.

JOHN VERHOEFF, JAN VAN NASSAUSCHOOL:

‘Ik heb een grote betrokkenheid en deskundigheid ervaren van jullie als inrichtingsspecialist. Er werd goed geluisterd naar de wensen van het schoolteam en de partners. Verhelderend was de uitnodiging om samen met de partners een dag langs producenten en leveranciers te gaan om specifieke mogelijkheden te bespreken en om producten te bekijken. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een uniek concept en uitstraling voor onze buurtschool.’

OPEN OF DICHT

De naastgelegen ruimtes van de centrale hal kunnen eenvoudig onttrokken worden door een praktisch gordijnsysteem aan rails. Handig als er behoefte is aan privacy, leuk als er een toneelstuk wordt opgevoerd.

TAFELS ALS VERBINDENDE FACTOR

Bij binnenkomst van de buurtschool O3 valt het oog gelijk op de imposante eiken boomstamtafels. De tafels zijn voorzien van een robuust metalen frame met stoere zwenkwielen en zijn hierdoor makkelijk verplaatsbaar. De warme en natuurlijke uitstraling van het hout in combinatie met de kleurrijke stoelen bieden de bezoekers een prachtig en centraal ontmoetingspunt.  

AFSPIEGELING VAN DE GEBRUIKERS

De vormgeving en kleur van de stoelen is divers, net als de bezoekers. Deze combinatie is een mooie afspiegeling van de multiculturele samenleving in deze wijk.

 

KLIK OP ONDERSTAANDE AFBEELDING OM DE FOTOGALLERIJ TE OPENEN:

HulpNodig